Вашата кошничка

ЗАДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

БРЗА ИСПОРАКА

ГОЛЕМ ИЗБОР

БЕЗБЕДНО КУПУВАЊЕ

НИСКИ ЦЕНИ

КАТЕГОРИИ НА ПРОИЗВОДИ

Како функционираат изворите од крај до крај на BUDOSHOP.MK

Вашиот бизнис може да го пронајде или создаде токму она што го барате овде на еден од најголемите пазари на големо на Балканот. Потоа плаќајте за тоа, обезбедете го неговиот квалитет и испратете го до вашата крајна дестинација.

Чекор 1: Најдете производи

Со преку 1.500 производители, трговци на големо и дистрибутери кои продаваат на платформата, можете да најдете или креирате сè што барате. Можете да работите со продавачите за да креирате приспособени производи или да најдете готови производи што веќе постојат, а се подготвени за испорака од објектот во рок од 15 дена од моментот кога ќе ја нарачате нарачката.

Како да најдете производи

Користете ја лентата за пребарување. Внесете клучни зборови за производот, а потоа стеснете ги вашите избори од таму.

Одете во павилјони. Проверете ги тематските павилјони кои се движат од производи со врвен ранг.

Испратете барање за понуда (RFQ). Наведете што барате и Ние од БУДОШОП.МК  ќе наддаваме за вашиот бизнис.

Budoshop.mk Совет за гаранција за трговија

Кога барате производи, можете да филтрирате за гаранција за трговија. На овој начин ќе знаете дека вашата нарачка е заштитена.

Чекор 2: Поврзете се со продавачите

За разлика од другите платформи, можете да разговарате еден на еден со продавачите на Budoshop.mk за да ја прилагодите вашата нарачка, да преговарате за цените или да дознаете повеќе за нивниот бизнис. Откако ќе креирате кратка листа на производи, време е да се обратите.

Чекор 3: Поставете и заштитете ја вашата нарачка

Кога е можно, поставете нарачки користејќи Budoshop Trade Assurance за заштита на нарачките. Побарајте ги страниците со список на производи  или прашајте го вашиот продавач дали е понудено. Придржувајте се до сите правила за гаранција за трговија, вклучително и испраќање пораки во Центарот за пораки наместо апликации од трети страни.

Budoshop.mk Заштити од гаранција за трговија

Квалитет на производот. Осигурете се дека вашиот производ е направен според вашите спецификации.

Навремена испорака. Дали вашиот производ е испорачан до датумот кога сте се договориле.

Безбедност на плаќањето. Верувајте дека вашата уплата е безбедна и вашиот продавач ќе ви ја испрати вашата нарачка.

Решавање спорови. Доколку не сте задоволни со вашата нарачка, поднесете спор и Budoshop.mk ќе посредува

Дополнителни начини на кои можете да ја заштитите вашата нарачка

Детални нарачки за купување.Креирајте нарачка за купување (ПО) со детали за сите аспекти на нарачката и испораката.

Побарајте примерок. Осигурете се дека производот ги исполнува вашите спецификации пред да ја поставите целосната нарачка.

Услуги за следење и инспекција на производството. Локален тим ќе ја посети локацијата на продавачот за да се осигура дека сè работи непречено.

Заштита на интелектуална сопственост (ИП).

Budoshop.mk Совет за гаранција за трговија

Секогаш прашувајте дали вашиот продавач нуди гаранција за трговија за да се осигура дека вашата нарачка е заштитена и дека плаќањето ќе биде безбедно.

Чекор 4: Плати на Budoshop.mk

Плаќањето добавувачи на Budoshop.mk е лесно и сигурно. Откако вие и продавачот ќе се договорите за условите за плаќање, обично ќе плаќате првично салдо (обично тоа е  околу 70 %). Остатокот (30 %) се доспева кога предметите се испорачуваат. Купувачите можат да вршат сигурни плаќања на Budosop.mk Trade Assurance преку опциите прикажани на десната страна.

Budoshop.mk Совет за гаранција за трговија

Мора да платите за вашата нарачка на Budoshop.mk, а не преку трети лица (исклучок: жичен трансфер) за вашата нарачка да се квалификува за заштита од гаранција за трговија, што значи дека ние сме единствената компанија која работи исклучиво преко жиросметка а не плаќање во готово.

Чекор 5: Испратете и примете ја вашата стока

Budoshop.mk Logistics соработува со главните играчи во индустријата за да им обезбеди на нашите клиенти сигурни и транспарентни мулти-модални решенија за испорака.

Budoshop.mk Совет за гаранција за трговија

Trade Assurance ја штити вашата нарачка 30 дена откако ќе ја примите.

Дали знаевте дека можете да ги набавите вашите артикли на Budoshop.mk и да ги продавате на големо и на платформата?

 

Поставете нарачка преку Интернет со добавувачи на трговски гаранции

Барајте и работете само со добавувачите на Trade Assurance. Можете лесно да ги најдете барајќи го симболот за гаранција за трговија.

 

2Плаќајте преку безбедносната платформа за плаќање на Budoshop.mk

Погрижете се да плаќате онлајн преку безбедносната платформа за плаќање на Budoshop.mk.

 

Имајте на ум: Основата на заштитата е онлајн нарачката Budoshop.mk. Се применува само кога плаќате онлајн преку Budoshop.mk.

 

Ако има проблем со вашата нарачка, побарајте враќање на средствата во рок од 30 дена од испораката на производот.

 

Професионален совет: Ние сме тука да ве поддржиме за време на производствениот процес и до 30 дена по испораката на производите. По испораката на производот, ве молиме проверете го квалитетот на производот веднаш за да се обезбеди задоволство.

 

Како да купам на Будошоп.мк?

За да купите на Будошоп.мк, можете да ги следите чекорите:

 

Чекор 1. Најдете производи кои што Ви требаат

Чекор 2. Поврзете се со претставниците на БУДОШОП.МК и преговарајте со нив за деталите за производот/нарачката (како што се цената на производот, начинот на испорака, трошоците за испорака итн.)

Чекор 3. Поставете и заштитете ред

Чекор 4. Плаќајте на Будошоп.мк

Чекор 5. Испратете и примете ја вашата стока

Подготвени за испорака наспроти приспособени производи на Будошоп.мк: Која е разликата?

Како купувач на Будошоп.мк, ви се претставени илјадници избори кога набавувате производ. На крајот на краиштата, тоа е една од причините зошто доаѓате на Будошоп.мк! Еден од првите избори што ќе ги направите е дали сакате да создадете производ од нула или да работите со продавач кој веќе ги има сите опции поставени за вас. На Будошоп.мк, овие два вида производи се нарекуваат „приспособени“ производи и „Подготвени за испорака“ производи.

Кои се Подготвени за испорака производи на Будошоп.мк?

„Подготвен за испорака“ е ознаката дадена од Будошоп.мк за производи кои се познати и како стоки на „залихи“ или „како што е“. Тоа се производи кои се многу едноставни за купувачите да нарачаат и да ги добијат брзо. Има малку да нема напред-назад за приспособувања, нема преговори за цената и нема преговори за плаќање и испорака. Сето тоа е однапред одредено и целосно транспарентно за брза и лесна продажба.

Сите производи што се означени како „Подготвени за испорака“ на Будошоп.мк треба да одговараат на неколку критериуми:

1. Тие мора да бидат достапни за веднаш купување со лесни или без прилагодувања. Тоа значи дека можете да го ставите во вашата кошничка на Будошоп.мк и да го купите на лице место, без воопшто да разговарате директно со продавачот.

2. Тие мора однапред да ја покажат таксата за испорака.

3. Тие мора однапред  да покажат една цена за која не може да се преговара.

4. Тие мора да го напуштат производниот погон во рок од 15 дена од приемот на нарачката.

Продавачите кои нудат производи Ready to Ship може да обезбедат неколку опции или лесни прилагодувања. Прилагодувањата на светлината може да вклучуваат неколку однапред одредени бои или големини од кои можете да изберете или можност да го поставите логото на вашата компанија на ставката.

Зошто да купувате производи Ready to Ship на Будошоп.мк

Има време и место и за Ready to Ship и за приспособени нарачки, но има неколку уникатни придобивки за купување на Ready to Ship производи:

 

Брзина: ја примате стоката релативно брзо. Тие се загарантирани да го напуштат објектот во рок од 15 дена, а оттука едноставно треба да го чекате начинот на испорака. Исто така, нема потреба од напред-назад со продавачот, кој може да намали со недели или дури месеци од процесот на нарачка.

Транспарентност: Условите за трошоците и испораката се обезбедени однапред, така што точно знаете што да очекувате.

Доследност: Бидејќи производите се масовно произведени, можете да очекувате да бидат со сличен квалитет.

Потврда на продавачот: Сите продавачи кои обезбедуваат артикли Подготвени за испорака го поминале процесот на деловна потврда на Будошоп.мк, за да знаете дека нивниот бизнис е легитимен.

Обезбедување трговија: Сите нарачки подготвени за испорака доаѓаат со Trade Assurance, услугата за заштита на нарачки Будошоп.мк.

Безбедно плаќање: плаќањата мора да се вршат со метод кој се нуди на платформата Будошоп.мк, што помага да се обезбеди сигурност на плаќањето.

Кои се приспособените производи на Будошоп.мк?

Производите на Будошоп.мк кои не одговараат на строгите стандарди на производите Ready to Ship се нарекуваат приспособливи. Сите производи што ги гледате наведени на Будошоп.мк нема да имаат неограничени прилагодувања – продавачот сепак може да има само неколку опции за прилагодувања или воопшто да не може да направи прилагодувања. Може да го разгледате и каталогот на продавачот и да одлучите дека не сакате да правите никакви промени на неговиот производ, но тие сепак се означени како „приспособливи“ на Будошоп.мк.

Сепак, некои производи на Будошоп.мк се многу приспособливи. Тие можат да добијат измени на кое било ниво – од пакување до самиот производ. Постојат илјадници ODM и OEM производители на страницата кои можат да направат речиси секој производ што можете да го замислите.

Зошто да купувате приспособени производи на Будошоп.мк

Разновидност: со приспособените производи, имате многу повеќе опции – можете да креирате производ што никогаш порано не постоел или да направите промени на нешто што веќе постои. Опциите се речиси неограничени ако можете да најдете продавач кој е подготвен да работи со вас.

Уникатни понуди: Продажбата на приспособен производ може да ви обезбеди предност на пазарот доколку на потенцијалните купувачи им дадете нешто што никој друг не може да го понуди.

Цена: Кога купувате прилагодено добро, можете да влезете во преговори за цената со продавачот, што може да доведе до поволни цени за вас.

Испорака: Можеби имате претпочитан Инкотерм со кој ви одговара или сигурен испраќач на кој му верувате. Кога нарачувате приспособливи производи, можете да разговарате за повеќе опции за испорака со вашиот продавач.

 

 

close
Start typing to see posts you are looking for.

За да станете член на budoshop.mk, потребно е да го пополните формуларот…

Цената за испораката е 130ден.

Доставната служба ја испорачува секоја пратка во рок од 1 до 3 работни дена на целата територија на Р. Македонија, до секоја адреса и населено место.   

Пратките се доставуваат до влезот на станбениот објект од наведената адреса. Во недела и за празници доставната служба не испорачува.
 

Други информации околу испораката

Производите се секогаш безбедно спакувани, така што при транспортот немаат можност да бидат оштететни. Нарачателот е должен при приемот на пратката детално да ја провери и да воочи дали има некакви видливи оштетувања. Доколку се увидат било какви оштетувања и недостатоци веднаш да се пријави на лицето кое ја доставува пратката.

Сите пратки се осигурани од губење и оштетување при испорака до секоја адреса. При превземањето на пратката нарачателот е должен да ја потпише и испратницата од доставувачот и да задржи еден од примероците за себе како потврда за превземањето.

За сите други информации контактирајте не на телефонскиот број 079 332 771 или преку email contact@budoshop.mk.
Доколку ви се потребни информации за статусот на пратката и терминот за нејзиното доставување, можете да ја контактирате директно доставната служба “X” на тел. XXX XXX XXX.

Одберете ги посакуваните производи, ставете ги во кошничка и намалете ја цената за износот на КОД-от при плаќање!

При процесирање на нарачката, потребно е на означеното поле да го внесите промо КОД-от за попуст.На една нарачка може да искористите еден КОД.

НАПОМЕНА:
КОД-от не е возможно да се замени за готовина, ниту можете да платете во готово на доставувачот, туку е потребно да го искористите на веб страната!

Ако немате доволно време за вашата нарачка да ја направите преку нашата интернет продавница, ние Ви даваме можност истата да ја направите преку нашиот телефонскиот број 079 332 771 или преку еmail на contact@budoshop.mk.
Нашите оператори ќе Ви помогнат во процесот на регистрација, користењето и функционалноста на интернет продажбата, пребарување на артиклите, како и во изборот на последните чекори при купувањето.

Ако се одлучите вашата нарачка да ја спроведете преку нашите оператори, телефонски или преку е-пошта, потребно е да ни оставите информации за:

  • примателот
  • адреса за испорака 
  • и контакт телефонски број

 

Ние ќе ви испратиме понуда со уплатница или ќе ви ја испорачаме пратката на дадената адреса, со можноста за плаќање при самата испорака (во готово).
За нарачки направени преку телефон или email, не се овозмoжува плаќање со кредитна картичка поради заштита на вашите лични податоци.

Tелефонските оператори се достапни во периодот од Понеделник до Четврток од 8:00 – 16:30 часот и во Петок од 8:00 – 15:30 часот.

За време на викенди и празници нарачките се овозможени само преку нашата веб страница со што телефонскиот број не е во функција.

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Scroll To Top